FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is Tranzer?

Met Tranzer is het mogelijk om te reizen met trein, tram, bus of taxi via een app op je smartphone, zonder dat er een OV-chipkaart aan te pas komt. Met Tranzer plan en koop je in een keer je gehele reis in-app, ook wanneer je daarbij gebruikmaakt van verschillende vervoerders. Zowel in de trein, bus en tram, als bij de toegangspoortjes op de stations worden de mobiele tickets geaccepteerd.

Waar mag ik Tranzer gebruiken?

Momenteel is het mogelijk om te reizen met Tranzer:

  • Alle nationale treinen in Nederland
  • Alle internationale treinen in Europa
  • Alle HTM trams en bussen
  • Alle Connexxion en Breng bussen
  • Alle Bravo bussen van Hermes
  • GVB bussen en trams (exclusief nachtbus)
  • RET bussen en trams (inclusief BOB-bus)
  • Alle EBS bussenDiverse taxidiensten
  • Alle diensten van Waterbus


Ons team is dag en nacht bezig om nieuwe vervoerders en organisaties aan dit lijstje toe te voegen, dus check dit regelmatig. Wil je graag dat wij ons focussen op het openbaar vervoer in jouw omgeving? Stuur ons dan een mailtje via support@tranzer.com. Wij staan altijd open voor suggesties.

Hoe gebruik ik Tranzer?

Simpel! Voer jouw eindbestemming in, de gewenste aankomsttijd en het aantal personen waarmee je reist. Je krijgt direct de beste reisopties in je scherm. Vergelijk en selecteer de beste optie en koop meteen je kaartje in de app. Dit kaartje is je vervoersbewijs, waarmee je direct kan reizen vanuit je telefoon zonder in of uit te checken. Met je Tranzer-ticket op je telefoon open je eventuele poortjes die je onderweg tegenkomt en heb je het ticket snel bij de hand tijdens een controle door een conducteur of chauffeur.

Hoe kan ik met Tranzer betalen?

Alle betalingen worden in de app gedaan via iDeal of creditcard. In je account kan je de gegevens van je creditcard opslaan zodat de betaling nog sneller verloopt.

Hoe kom ik aan mijn ticket?

Nadat je betaald hebt voor je ticket, verschijnt je ticket direct in de app en kun je de reis beginnen. Het kaartje kan je terugvinden onder ‘tickets’ in de menubalk of op het startscherm van de app.

Is het nodig om in en uit te checken met Tranzer?

Nee het is niet nodig om in en uit te checken met Tranzer. Je toont enkel de aangeschafte ticket(s) aan de controleur bij een controle.

Waarom moet ik een account creëren op basis van mijn ID-gegevens?

Het e-ticket voor treinreizen is persoonsgebonden, het is daarom alleen geldig in combinatie met een identiteitsbewijs. Je voor- en achternaam op het ticket moeten hetzelfde zijn als die op je legitimatiebewijs. Lees hierover meer in de e-ticket voorwaarden

Worden mijn aangeschafte tickets bewaard zodat ik deze achteraf kan declareren?

Naast dat de ticket verschijnt en wordt bewaard in de Tranzer app, ontvang je ook een ticket / ontvangstbevestiging per mail. Deze mail kan je dus gerust gebruiken om achteraf te declareren.

Kan ik tickets van tevoren kopen met Tranzer?

Ja, dat is mogelijk. Je kan een aantal dagen voor je vertrek tickets kopen via Tranzer.

Kan ik ook reizen met de metro via Tranzer?

Helaas is reizen met de metro via Tranzer nog niet mogelijk, dit komt omdat het poortjes systeem niet geschikt is voor digitale tickets, zoals die van Tranzer. Wanneer de vervoerders dit mogelijk maken zullen wij ook metrokaartjes aanbieden.

Kan ik ook kindertickets kopen?

Ja dat is mogelijk. Wanneer je een reis zoekt kan je links onderin de app aangeven met hoeveel personen je wilt reizen, hier kan je aangeven of er kinderen deelnemen aan de reis. De app ondersteunt op dit moment railrunners voor in de trein voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar.

Kan ik mijn OV-chipkaart koppelen aan Tranzer?

Helaas is reizen met je OV-chipkaart via Tranzer nog niet mogelijk. Tranzer maakt reizen makkelijker en leuker voor de incidentele reizigers die niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart. In onze app kun je voltarief-tickets voor een enkele reis aanschaffen en betalen.

Kan ik met Tranzer ook reizen met kortingsproducten?

Helaas is reizen met korting of een abonnement nog niet mogelijk. Tranzer maakt reizen makkelijker en leuker voor de incidentele reizigers die niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart. In onze app kun je voltarief-tickets voor een enkele reis aanschaffen en betalen.

Kan ik meerdere tickets met Tranzer kopen?

Ja, met Tranzer kan je kaartjes kopen voor meerdere reizen en mensen.

Hoe lang is mijn ticket geldig in Tranzer?

Treinkaartjes zijn de gehele dag geldig op de dag waarvoor je ze hebt gekocht. Bus- en tramkaartjes zijn geldig voor een rit of een uur. Dit hangt af van de vervoerder en het gebied waarin de vervoerder opereert. De geldigheidsvoorwaarden van je kaartje staan onder de ‘i’ in de app.

Hoe kom ik door de poortjes op het station of perron?

Scan de barcode van het ticket om het poortje te openen.

Hoe kom ik door de poortjes als ik tickets heb gekocht voor meerdere personen?

Je kan de barcode van een ticket meerdere keren scannen, dus als je met meerdere personen reist laat je de medereizigers eerst door het poortje en ga je zelf als laatste met de telefoon.

Waar kan ik mijn geld terugvragen voor een vertraagde reis?

Bij een vertraging van de vervoerder gelden de voorwaarden van desbetreffende vervoerder en kan je contact opnemen met de vervoerder.

Bij welke scenario’s kan ik mijn geld retour verwachten?

Bij een technische fout in de Tranzer app kunt u een verzoek tot teruggave van de reissom indienen bij Tranzer via support@tranzer.com.

Bij een vertraging van de vervoerder gelden de voorwaarden van desbetreffende vervoerder en kan je contact opnemen met de vervoerder.

Bij een bestelfout worden de kosten niet vergoed door Tranzer. Dan zijn de gemaakte kosten voor eigen rekening.

Ik heb feedback over de app Tranzer. Waar kan ik dit heen sturen?

We horen graag je feedback! Deel je mening met ons via support@tranzer.com.

De app werkt niet goed. Wie kan me helpen?

Heb je ondanks onze goede zorgen toch een probleem met de app? Laat het ons weten via support@tranzer.com. Wij helpen je zo snel mogelijk.

Verder nog vragen?

Ook voor andere vragen zijn wij bereikbaar. Gebruik hiervoor de feedbackknop in de app of mail ons via support@tranzer.com.

Download de Tranzer app.

AppStorePlayStore

Maak ons populair.

Tranzer

Stationsplein 61

3818 LE Amersfoort

Direct naar...

Social Media