Skip to content

Onze eigen Tranzer app: alle mobiliteit gebundeld

We hebben onze eigen app om onze API te laten zien en te testen. We bieden onze Tranzer app ook aan zakelijke partners aan die geen app hebben en voegen gepersonaliseerde functies toe.
In de Tranzer App kun je tickets kopen voor openbaar vervoer of gemakkelijk een taxi of fiets boeken. Alle opties voor jouw reis van A naar B, eerlijk en duidelijk op je telefoon. De Tranzer App kan gratis worden gedownload via iOS en Android.

favicon

Wat is de Tranzer app?

De Tranzer App is een gratis app die gebruikt kan worden om te plannen, te vergelijken, te betalen en te reizen. Je hebt geen kaart of contant geld nodig. Op deze manier maakt Tranzer mobiliteit gemakkelijk.

travel right away?

Download the Tranzer App. Pick your destination, select your journey and off you go!

Vergelijk alle verschillende opties voor jouw reis van A naar B

We bieden alle mogelijke mobiliteit opties, vergeleken op basis van prijs, snelheid, comfort, drukte, en de impact op het milieu. Creëer jouw optimale mix van overstappen, taxi of slimme diensten zoals deelfietsen en -auto’s. Plan, vergelijk, betaal en reis; allemaal in de Tranzer App.

trein

Dekking van Europese treinnetwerk en alle lokale treinen in Nederland

bus & tram

Lokaal openbaar vervoer in Nederland, België, Italië, Duitsland, en Frankrijk

taxi

Verschillende mogelijkheden in Europese hoofdsteden

fietsen

Micromobiliteit in Europese steden; inclusief deelfietsen

electrische scooter

De oplossing voor de laatste kilometers naar jouw bestemming in de stad

cars

Deelauto’s en parkeren is ook beschikbaar

Onze kantoorlocaties

We willen graag dingen makkelijk maken en aanwezig zijn waar onze klanten zijn. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Nederland. We hebben ook collega’s in Duitsland, Italië, en Australië. Met de service van Tranzer kun je gebruik maken van allerlei reisopties in Nederland, internationale treindiensten door Europa, en vele openbaar vervoerders en micromobilitet in Europese steden.

Our office locations

We want to make things easy and be present where our customers are. Our headquarter is in the Netherlands. We also have colleagues in Germany, Italy and Australia. With our Tranzer service you can use all kinds of travel options in the Netherlands, International train services through Europe and many public transport and micro mobility in European cities.

Tranzer HQ

Stationsplein 61, 3818 LE
Amersfoort, Nederland

Tranzer Duitsland

Mindspace, Skalitzer Str. 104
10997 Berlijn, Duitsland

Tranzer Italië

Via Francia, 21/C
37135 Verona VR, Italië

Tranzer Australië

Suite 60, Level 11/88
Pitt St, Sydney NSW 2000

have a look inside the Tranzer app

Veelgestelde vragen

JAS

Zorg ervoor dat je altijd een KLM e-mailadres gebruikt in de Tranzer-app. Het JAS-abonnement werkt alleen met een persoonlijk KLM e-mailadres. Als je inlogt met een ander e-mailadres kun je wel een ticket kopen op eigen kosten, Tranzer vergoed dit niet.

 • Als je de bus instapt, open je het JAS-ticket met de QR-code in de Tranzer-app.
 • Je scant de QR-code onder het apparaat bij de toegangsdeuren. Houd de QR-code onder het rode licht en scan de barcode. Nadat je je code hebt gescand, heb je een geldig ticket.
 • Tijdens de rit kun je gecontroleerd worden door medewerkers van Connexxion. Toon desgevraagd je geactiveerde JAS-ticket op je smartphone.
 • Bij het verlaten van de bus scan je op dezelfde manier het JAS-ticket.
 • Reis je met de Connexxion-bus buiten het Schipholgebied? Koop dan een apart kaartje voor dit traject in de Tranzer app, of check-in met een OV-chipkaart.

Het JAS abonnement in de Tranzer-app werkt in combinatie met je persoonlijke KLM e-mailadres. Er zijn twee manieren om het JAS-abonnement op te zeggen:

1. Je kunt een verzoek indienen om je account te verwijderen via support@tranzer.com. We zullen je account verwijderen en je een bevestiging sturen.
2. Je kunt het e-mailadres wijzigen in uw eigen privé-e-mailadres in de Tranzer-app. Het JAS-abonnement stopt automatisch en je kunt Tranzer nog steeds gebruiken.

Het JAS abonnement is alleen geldig in Connexxion bussen. Let op, vanaf 1 april 2021 rijden er naast Connexxion bussen ook Arriva Touring bussen op airside van Schiphol. Deze bussen rijden tussen Plaza en P30/P40. Arriva en Connexxion zijn twee verschillende vervoerders. Het JAS abonnement is alleen geldig op Connexxion bussen en niet op Arriva Touring bussen.
Dus als je per ongeluk op een Arriva-bus bent gestapt, werkt de barcode van je JAS-abonnement niet. Dit kan dus een reden zijn waarom u uw barcode niet laat scannen. De bussen van Arriva en Connexxion lijken veel op elkaar. Zorg dus dat je met je JAS-abonnement in de juiste bus stapt!

Algemeen

Met de app van Tranzer is het mogelijk om te reizen met trein, tram, bus, metro, taxi, deelauto, deelfiets en step via een app op je smartphone.  Een geprint ticket of het gebruik van verschillende apps is niet meer nodig. Met Tranzer plan en koop je in één keer je gehele reis, ook wanneer je gebruik maakt van verschillende vervoerders. Zowel in de trein, bus, metro en tram, als bij de toegangspoortjes op de stations worden de mobiele tickets geaccepteerd. In de app kan je afhankelijk van waar je bent ook van andere services gebruik maken zoals deelauto’s en parkeren.

In Nederland kan je reizen met:

 • Alle treinen
 • Alle Arriva bussen
 • Alle Connexxion, Breng, Bravo en Hermes bussen
 • Alle RET bussen (inclusief BOB-bus), tram, metro en fast ferry
 • Alle GVB bussen, tram en metro lijnen (met uitzondering van de nachtbus)
 • Alle EBS bussen
 • Alle UOV bussen en tram
 • Alle services van Waterbus
 • Taxi services
 • Keolis Allgo
 • Flick Bikes
 • Parkeerlocaties van ParkBee
 • Deelauto’s Amber

Buiten Nederland:

 • Alle internationale treinen in Europa
 • Alle De Lijn services in België
 • Alle NMBS services in België
 • Alle SNCF services in Frankrijk
 • Alle services van Swiss pass/SBB
 • Alle Deutsche Bahn services in Duitsland
 • Alle services van VBN (Verkehrsverbund Bremen/Niedersachsen) en VRR (Verkehrsverbund Rhein-Ruhr)
 • Alle Italo services in Italië
 • Bird steps

We zijn constant bezig om het aanbod van Tranzer te vergroten met nieuwe vervoerders en gebieden, dus controleer deze lijst regelmatig of check het in de app. Laat het ons per e-mail (support@tranzer.com) weten als je wilt dat Tranzer uitbreidt wordt naar jouw regio! We staan ​​altijd open voor suggesties en helpen je graag. 

Simpel! Voer jouw eindbestemming in, de gewenste aankomsttijd en het aantal personen waarmee je reist. Je krijgt direct de beste reisopties in je scherm. Vergelijk en selecteer de beste optie en koop direct je ticket in de app. Dit mobiele ticket is je vervoersbewijs, waarmee je direct kan reizen vanuit je smartphone. Met je Tranzer-ticket op je telefoon open je eventuele poortjes die je onderweg tegenkomt. Je hebt het ticket bij de hand voor het geval je moet in- of uit checken of bij een controle door een conducteur of chauffeur. Op het homescreen van de app, vind je op de kaart ook paarse iconen met een P en blauwe iconen met het symbool van een auto; de blauwe iconen geven een hub aan met deelauto’s en bij de paarse iconen zijn parkeerplekken te vinden die je kan reserveren via de app. Door op het symbooltje te tikken opent het menu voor de service.

Naast dat je ticket verschijnt en wordt bewaard in de Tranzer app, ontvang je ook een betalingsbevestiging per mail. Deze mail kan je gebruiken om achteraf te declareren. Het is ook mogelijk om je reisgeschiedenis te ontvangen. Hiervoor ga je naar ‘Jouw reizen’ via de puntjes rechts kun je een pdf-bijlage verzenden naar je e-mailadres.

Een mobiel ticket voor treinreizen is persoonsgebonden, het is daarom alleen geldig in combinatie met een identiteitsbewijs. Je voor- en achternaam op het ticket moeten hetzelfde zijn als die op je legitimatiebewijs. Lees hierover meer in de e-ticket voorwaarden van desbetreffende vervoerder, deze tref je bij de ‘i’ linksboven op het scherm met je ticket na aankoop. De aangeboden services zoals deelauto’s en parkeren zijn ook persoonsgebonden.

Heb je problemen met de app ondanks al onze inspanningen om de app gebruiksvriendelijk te maken? Laat het ons weten via support@tranzer.com. We helpen je zo snel mogelijk

prijzen & betalen

Alle betalingen worden in de app gedaan via iDeal of creditcard. Bij betaling met creditcard kan je bij je eerste betaling je gegevens van je creditcard opslaan zodat de betaling een volgende keer nog sneller verloopt. Je kan dit niet vooraf instellen.

Bij het gebruik van een deelfiets, step, deelauto of een parkeerplek kun je alleen van de creditcard betaaloptie gebruik maken. Er wordt een reservering gemaakt en die wordt achteraf verrekend.

Bij een vertraging van de vervoerder gelden de voorwaarden van desbetreffende vervoerder en kan je zelf rechtstreeks contact opnemen met de vervoerder. Raadpleeg hiervoor de algemene voorwaarden van de vervoerder.
Bij een technische fout in de Tranzer app kun je een verzoek tot restitutie van de reissom indienen bij Tranzer. Het niet kunnen scannen van de barcode is geen technische fout.
Bij een bestelfout, bijvoorbeeld bij het plannen van een verkeerde route, datum en/of tijdstip worden de kosten niet vergoed door Tranzer. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Nee, de vervoersvoorwaarden van de vervoerder zijn van toepassing en het ticket wordt niet terugbetaald als de poortjes niet opengaan. Neem in dit geval contact op met een medewerker van het bedrijf en vraag om hulp. De meeste treinstations hebben een blauw infopunt waar je om hulp kan vragen. Boven je ticket staat een informatie balk met ‘Hoe gebruik ik dit Tranzer ticket’ hier tref je ook meer informatie over wat je moet doen als de poortjes niet opengaan. 

Het is helaas nog niet mogelijk om met kortingsproducten of abonnementen te reizen. Tranzer maakt reizen makkelijker en handiger voor gelegenheidsreizigers die geen OV-chipkaart hebben. In onze app kun je tegen de volle prijs tickets kopen en betalen voor een enkele reis. Op het beginscherm van de app zit bovenin een button waar je speciale tickets kan vinden zoals bijvoorbeeld een dagkaart. Het aanbod is afhankelijk van je locatie.

Tickets

Nadat je betaald hebt voor je ticket, verschijnt je ticket direct in de app.. Het ticket kun je terugvinden onder ‘jouw trips’ in het beginscherm van de app. Het is ook mogelijk om tickets met een QR-code op te slaan in je wallet van je Iphone, onderaan het ticket vind je deze optie.

Ja, je kan tickets kopen voor meerdere reizen en mensen in een keer. LET OP: tickets zijn persoonsgebonden. Als je een ticket voor iemand anders koopt vermeld je altijd de leeftijd. Voor de aankoop van sommige tickets vragen wij om aanvullende informatie zoals voor- , achternaam, leeftijd en telefoonnummer. Dit verschilt per vervoerder.

Dit is alleen afhankelijk van de vervoerder.
Het is belangrijk om bij het plannen van je reis bij het aantal personen de leeftijd correct in te voeren, de korting wordt dan automatisch verrekend. Soms zijn er ook speciale dagkaarten te koop. Bij de opening van de app zie je bovenin een button hiervoor, het aanbod is afhankelijk van je locatie. 

Ja, dat is mogelijk. Je kan een aantal dagen voor je vertrek tickets kopen. Let er wel op dat je de juiste tijd en datum invoert bij het plannen van je reis. Afhankelijk van de vervoerder en het gebied waar je gaat reizen koop je een rit ticket of een uur ticket. Voor de trein wordt het ticket waarmee je kan reizen, inclusief de barcode op de dag van de geplande reis zichtbaar. Tickets voor metro, tram en bus worden een kwartier voor aanvang van je geplande reis geldig.

Je kan alleen gebruik maken van een Flex ticket met een werkende internet verbinding. Zowel voorafgaand als tijdens je reis.

Tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd van je trein/bus/metro is het mogelijk om het ticket te annuleren.

Je kan het ticket annuleren door bij ‘Jouw trips’ de reis te selecteren en naar de drie puntjes rechtsboven in het scherm te gaan.

Besluit je om de reis te annuleren? Binnen drie dagen ontvang je de reiskosten en servicekosten terug via de gebruikte betaalmethode.

De extra kosten voor het kopen van een Flex ticket ontvang je niet terug.

help

Heb je problemen met de app ondanks al onze inspanningen om de app gebruiksvriendelijk te maken? Laat het ons weten via support@tranzer.com. We helpen je zo snel mogelijk

In de Tranzer Gebruiksvoorwaarden tref je de gebruiksvoorwaarden van de vervoerders dei van toepassing zijn. 

Staat je vraag er niet bij?

Voor antwoorden op overige vragen, kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar support@tranzer.com.

Terms & Conditions