Skip to content

ParkBee

ParkBee en Tranzer zetten in strategische samenwerking bepalende stap in Mobility-as-a-Service.

  •   Integraal reis- en parkeeradvies inclusief boeken en betalen binnen één platform
  •   Partnerschap maakt van meer dan 200 parkeerlocaties van ParkBee een mobiliteitsknooppunt
  •   Samenwerking sluit duizenden reizigers direct aan op ParkBee netwerk met meer dan 200 parkeerlocaties in grote steden

Amsterdam, 26 januari 2021 – Digital car park operator ParkBee kondigt vandaag een strategische samenwerking aan met Tranzer. Tranzer is het grootste digitale platform voor mobiliteitsdiensten en tickets voor nationaal en internationaal openbaar vervoer en deelmobiliteit. De samenwerking tussen ParkBee en Tranzer maakt parkeren integraal onderdeel van slim, flexibel reizen zonder zorgen en van deur-tot-deur.

ParkBee kan door de samenwerking met Tranzer dagelijks vele duizenden reizigers meer naar bestaande maar vaak nog onderbenutte parkeerlocaties in steden leiden. De combinatie van het bereik van Tranzer met het uitgebreide netwerk van ruim 200 ParkBee parkeerlocaties in steden, geeft een belangrijke impuls aan de missie van ParkBee om auto’s uit het straatbeeld te halen en hen tegen de beste prijs de beste parkeermogelijkheid te bieden.

In economisch en maatschappelijke zin betekent de toevoeging van parkeren een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Mobility-as-a-Service (MaaS) dat zich richt op een positief effect op de leefomgeving, het milieu en het bereikbaar houden van steden. Het laagdrempelig en via mobiele apps toegankelijk maken van parkeren geeft reizigers immers nog meer flexibiliteit en keuzevrijheid.

Parkeerlocatie als mobiliteitsknooppunt

ParkBee ontwikkelt slimme technologie om parkeerlocaties te beheren en het gebruik ervan te optimaliseren wat leidt tot hogere bezettingsgraden in parkeerfaciliteiten en dus substantieel hogere rendementen voor eigenaren van parkeervastgoed. Dit krijgt met de samenwerking tussen ParkBee en Tranzer een belangrijk impuls omdat hierdoor duizenden reizigers direct worden aangesloten op het ParkBee netwerk met meer dan 200 parkeerlocaties. Ook opent het de weg voor vastgoedeigenaren om van hun parkeerlocatie bij woningen, winkels of kantoren, een mobiliteitshub te maken. Reizigers kunnen immers met de zoek-, vergelijk-, boek- en betaalfaciliteiten van Tranzer eenvoudig hun reis plannen inclusief parkeren als belangrijk aspect van de totale mobiliteitsbehoefte.

Het Tranzer-platform levert haar diensten aan de meest gebruikte apps en platformen voor OV, deelmobiliteit, elektrisch laden en parkeren en ontzorgt reizigers ongeacht het type vervoer. Het platform bundelt alle beschikbare data en systemen voor reizen ongeacht de modaliteit. Reizigers kunnen hun reis van deur-tot-deur plannen en kiezen voor de mogelijkheden die het best passen bij hun persoonlijke situatie op dat moment. Hierbij kunnen zij ook alternatieven beoordelen en inzicht krijgen in de CO2-impact van de verschillende reismogelijkheden. De parkeerlocaties van ParkBee zijn vanaf medio februari 2021 operationeel voor gebruikers van Tranzer.

ParkBee optimaliseert de bezetting van parkeerlocaties met behulp van data en slimme technologie voor reserveringen, dynamische prijsstelling en betalingen door de directe integratie in grote parkeer- en mobiliteitsplatformen van onder andere Parkmobile, Yellowbrick, ANWB en nu ook Tranzer.

More information?

Download our research and learn how you can integrate ground transportation to your service.
* We will use your email address to keep you informed of developments on this topic