Skip to content

Unilimited travel trough Germany for 49 euro

Berlin, Bremen, Heidelberg, Hamburg or Cologne? This summer (and beyond),  you can travel across Germany for a month with public transport for just 49€.  Whether you’re travelling with your family or friends, or planning a romantic getaway with your loved one, this ticket will take you to Germany’s hidden gems. 

You can easily buy the ticket in the Tranzer App using IDEAL, Bankcontact or credit card. The ticket is valid for one month and you can plan a trip immediately. The Tranzer App can be downloaded for free on iOS and Android.

favicon

What is the Deutschland-Ticket ?

Since 1 May 2023, you can enjoy unlimited public transport travel in Germanby for €49 a month, even as a non-German. The ticket is valid on local trains and regional transport such as buses, trams and metros. So you can use the ticket when travelling on a Regionalbahn (the German local train), the Regional-Express (the regional express train) or the S-bahn (a kind of light rail). You can easily buy the ticket in the Tranzer app.

The Tranzer App is a free app that can be used to plan a trip and buy tickets directly for public transport. You don’t need a card or cash. Tranzer makes travelling with public transport easy.

Buy the Deutschland-Ticket via the Tranzer App.

Download the Tranzer app and buy the Deutschland-Ticket and travel for a month for €49. In the Tranzer app, you can also plan your trip and buy tickets for public transport in other European countries.

1.

Open the Tranzer App and tap the “Explore …..” button at the top of the screen

2.

Under destinations, search for “Germany” at the top of the screen.

3.

Fill in your details and confirm the ticket purchase.

4.

Ready. ✅

Frequently asked questions

Deutschland-Ticket

Ja, je koopt het ticket voor een kalendermaand. Tijdig ontvang je van Tranzer een e-mail met daarin de optie om het abonnement te verlengen of stop te zetten. 

 • Het ticket is geldig in heel Duitsland in RB, RE, S-Bahn treinen en in alle bussen, trams en metro’s (U-Bahn)
 • Je kunt alleen in de 2e klas reizen met het Duitsland ticket
 • Het ticket is niet geldig in de ICE, IC, EC en Flixtrain treinen
 • Het Duitsland ticket is geldig van de eerste van de maand tot en met de laatste dag van de maand
 • Het Duitsland ticket is ook op een aantal trajecten in Nederland geldig

Het Duitsland ticket koop je in de Tranzer app. Download en open de app. Ga naar de ‘Verken’ button bovenin het scherm. Zoek bij de bestemmingen naar ‘Duitsland’ en het ticket verschijnt. 

Open de Tranzer app. Onderaan het scherm staan ‘Jouw reizen’. Na aankoop van het Duitsland ticket kun je hier het ticket terugvinden. Door erop te klikken verschijnt de geldigheid en kun je het ticket tonen. 

Deutschland ticket geldig in Nederland 

Geen aanvullend ticket nodig

Ttaject

Lijn

Vervoerder

Hengelo-Bad Bentheim-Bielefeld    

RB61

Eurobahn Keolis Deutschland

Enschede-Gronau-Münster

RB64

DB Regio

Enschede-Gronau-Dortmund

RB51

DB Regio

Arnhem-Emmerich-Düsseldorf

RE19

VIAS

Venlo-Kaldenkirchen-Dusseldorf

RE13

Eurobahn Keolis Deutschland

Overijssel/Gelderland

Ook geldig op de buslijnen: B7 R71, S70, T10, T55, T88, C7, C11, SB58, 29, 60 en 91 

Limburg

Ook geldig op de buslijnen 29, 25, 33, 34, 74 en SB3

Deutschland ticket geldig tot de grens

Aanvullend ticket nodig

Traject

Lijn

Vervoerder

Toelichting

Maastricht-Vaals-Aken

350

Arriva

Extra ticket nodig tot Vaals

Groningen-Weener- (Leer)

RS6

Arriva

Extra ticket nodig tot Weener

Maastricht-Heerlen-Herzogenrath-Aken   

RB51

Arriva

Extra ticket nodig tot Herzogenrath

Nee. Het Duitsland ticket is niet overdraagbaar. 

Het ticket is geldig van de eerste dag van de maand tot en met de laatste dag van de maand. Tijdig ontvang je van Tranzer een e-mail met daarin de optie om het abonnement te verlengen of stop te zetten. 

Het Deutschland-Ticket komt voort uit het ticket van negen euro, dat op initiatief van de federale regering in de zomermaanden van 2022 werd aangeboden en 52 miljoen keer werd verkocht. Het Duitsland ticket is bedoeld om voort te bouwen op het succes van deze tijdelijke actie als een permanent aanbod. Het Duitsland ticket kost 49 euro (exclusief service kosten) en is geldig in 2e klas voor lokaal en regionaal vervoer in heel Duitsland. 

Het gratis meenemen van honden en/of fietsen is niet inbegrepen in het Duitsland ticket. Regionaal zijn hier verschillende regelingen voor. Informeer voordat je met je hond en/of fiets gaat reizen altijd naar de voorwaarden in het betreffende gebied.

Nee, het ticket is persoonsgebonden. 

Je kan het ticket op ieder moment kopen. Je betaalt altijd een vast bedrag van €49 euro (exclusief service kosten).  Tijdig ontvang je van Tranzer een e-mail met daarin de optie om het abonnement te verlengen of stop te zetten.  

Algemeen

Met de app van Tranzer is het mogelijk om te reizen met trein, tram, bus en metro via een app op je smartphone.  Een geprint ticket of het gebruik van verschillende apps is niet meer nodig. Met Tranzer plan en koop je in één keer je gehele reis, ook wanneer je gebruik maakt van verschillende vervoerders. Zowel in de trein, bus, metro en tram, als bij de toegangspoortjes op de stations worden de mobiele tickets geaccepteerd. 

In Nederland kan je reizen met:

 • Alle treinen
 • Alle Arriva bussen
 • Alle Connexxion, Breng, Bravo en Hermes bussen
 • Alle RET bussen (inclusief BOB-bus), tram, metro en fast ferry
 • Alle GVB bussen, tram en metro lijnen (met uitzondering van de nachtbus)
 • Alle EBS bussen
 • Alle UOV bussen en tram

Buiten Nederland:

 • Alle internationale treinen in Europa
 • Alle De Lijn services in België
 • Alle NMBS services in België
 • Alle SNCF services in Frankrijk
 • Alle services van Swiss pass/SBB
 • Alle Deutsche Bahn services in Duitsland
 • Alle services van VBN (Verkehrsverbund Bremen/Niedersachsen) en VRR (Verkehrsverbund Rhein-Ruhr)
 • Alle Italo services in Italië

We zijn constant bezig om het aanbod van Tranzer te vergroten met nieuwe vervoerders en gebieden, dus controleer deze lijst regelmatig of check het in de app. Laat het ons per e-mail (support@tranzer.com) weten als je wilt dat Tranzer uitbreidt wordt naar jouw regio! We staan ​​altijd open voor suggesties en helpen je graag. 

Simpel! Voer jouw eindbestemming in, de gewenste aankomsttijd en het aantal personen waarmee je reist. Je krijgt direct de beste reisopties in je scherm. Vergelijk en selecteer de beste optie en koop direct je ticket in de app. Dit mobiele ticket is je vervoersbewijs, waarmee je direct kan reizen vanuit je smartphone. Met je Tranzer-ticket op je telefoon open je eventuele poortjes die je onderweg tegenkomt. Je hebt het ticket bij de hand voor het geval je moet in- of uit checken of bij een controle door een conducteur of chauffeur. 

Naast dat je ticket verschijnt en wordt bewaard in de Tranzer app, ontvang je ook een betalingsbevestiging per mail. Deze mail kan je gebruiken om achteraf te declareren. 

Een mobiel ticket voor treinreizen is persoonsgebonden, het is daarom alleen geldig in combinatie met een identiteitsbewijs. Je voor- en achternaam op het ticket moeten hetzelfde zijn als die op je legitimatiebewijs. Lees hierover meer in de e-ticket voorwaarden van desbetreffende vervoerder, deze tref je bij de ‘i’ linksboven op het scherm met je ticket na aankoop. 

Heb je problemen met de app ondanks al onze inspanningen om de app gebruiksvriendelijk te maken? Laat het ons weten via support@tranzer.com. We helpen je zo snel mogelijk

prijzen & betalen

Alle betalingen worden in de app gedaan via iDeal of creditcard. Bij betaling met creditcard kan je bij je eerste betaling je gegevens van je creditcard opslaan zodat de betaling een volgende keer nog sneller verloopt. Je kan dit niet vooraf instellen.

Bij het gebruik van een deelfiets, step, deelauto of een parkeerplek kun je alleen van de creditcard betaaloptie gebruik maken. Er wordt een reservering gemaakt en die wordt achteraf verrekend.

Bij een vertraging van de vervoerder gelden de voorwaarden van desbetreffende vervoerder en kan je zelf rechtstreeks contact opnemen met de vervoerder. Raadpleeg hiervoor de algemene voorwaarden van de vervoerder.
Bij een technische fout in de Tranzer app kun je een verzoek tot restitutie van de reissom indienen bij Tranzer. Het niet kunnen scannen van de barcode is geen technische fout.
Bij een bestelfout, bijvoorbeeld bij het plannen van een verkeerde route, datum en/of tijdstip worden de kosten niet vergoed door Tranzer. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Nee, de vervoersvoorwaarden van de vervoerder zijn van toepassing en het ticket wordt niet terugbetaald als de poortjes niet opengaan. Neem in dit geval contact op met een medewerker van het bedrijf en vraag om hulp. De meeste treinstations hebben een blauw infopunt waar je om hulp kan vragen. Boven je ticket staat een informatie balk met ‘Hoe gebruik ik dit Tranzer ticket’ hier tref je ook meer informatie over wat je moet doen als de poortjes niet opengaan. 

Het is helaas nog niet mogelijk om met kortingsproducten of abonnementen te reizen. Tranzer maakt reizen makkelijker en handiger voor gelegenheidsreizigers die geen OV-chipkaart hebben. In onze app kun je tegen de volle prijs tickets kopen en betalen voor een enkele reis. Op het beginscherm van de app zit bovenin een button waar je speciale tickets kan vinden zoals bijvoorbeeld een dagkaart. Het aanbod is afhankelijk van je locatie.

Tickets

Nadat je betaald hebt voor je ticket, verschijnt je ticket direct in de app.. Het ticket kun je terugvinden onder ‘jouw trips’ in het beginscherm van de app. Het is ook mogelijk om tickets met een QR-code op te slaan in je wallet van je Iphone, onderaan het ticket vind je deze optie.

Ja, je kan tickets kopen voor meerdere reizen en mensen in een keer. LET OP: tickets zijn persoonsgebonden. Als je een ticket voor iemand anders koopt vermeld je altijd de leeftijd. Voor de aankoop van sommige tickets vragen wij om aanvullende informatie zoals voor- , achternaam, leeftijd en telefoonnummer. Dit verschilt per vervoerder.

Dit is alleen afhankelijk van de vervoerder.
Het is belangrijk om bij het plannen van je reis bij het aantal personen de leeftijd correct in te voeren, de korting wordt dan automatisch verrekend. Soms zijn er ook speciale dagkaarten te koop. Bij de opening van de app zie je bovenin een button hiervoor, het aanbod is afhankelijk van je locatie. 

Ja, dat is mogelijk. Je kan een aantal dagen voor je vertrek tickets kopen. Let er wel op dat je de juiste tijd en datum invoert bij het plannen van je reis. Afhankelijk van de vervoerder en het gebied waar je gaat reizen koop je een rit ticket of een uur ticket. Voor de trein wordt het ticket waarmee je kan reizen, inclusief de barcode op de dag van de geplande reis zichtbaar. Tickets voor metro, tram en bus worden een kwartier voor aanvang van je geplande reis geldig.

Je kan alleen gebruik maken van een Flex ticket met een werkende internet verbinding. Zowel voorafgaand als tijdens je reis.

Tot 30 minuten voor de geplande vertrektijd van je trein/bus/metro is het mogelijk om het ticket te annuleren.

Je kan het ticket annuleren door bij ‘Jouw trips’ de reis te selecteren en naar de drie puntjes rechtsboven in het scherm te gaan.

Besluit je om de reis te annuleren? Binnen drie dagen ontvang je de reiskosten en servicekosten terug via de gebruikte betaalmethode.

De extra kosten voor het kopen van een Flex ticket ontvang je niet terug.

help

Heb je problemen met de app ondanks al onze inspanningen om de app gebruiksvriendelijk te maken? Laat het ons weten via support@tranzer.com. We helpen je zo snel mogelijk

In de Tranzer Gebruiksvoorwaarden tref je de gebruiksvoorwaarden van de vervoerders dei van toepassing zijn. 

Staat je vraag er niet bij?

Voor antwoorden op overige vragen, kun je contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar support@tranzer.com.

Terms & Conditions